сватба варна

понеделник, 4 март 2013 г.

Сключване на Граждански брак във Варна

Според Семейния кодекс на нашата държава, за да бъде съюзът на младоженците законен, като единствена валидна форма се признава гражданският брак.
По закон длъжностното лице, което може да извърши бракосъчетанието е кметът на общината или упълномощен от него служител.
Бракосъчетанията в град Варна се извършват от упълномощени лица, служители в ритуална зала.
Сключването на реален граждански брак във Варна се извършват само и единствено в ритуална зала, тъй като е забранено да се изнася книгата. Изнесени ритуали се извършват, но те са фиктивни.

Първата стъпка която трябва да направите е да се обадите в ритуалната зала за да попитате за свободна дата. Организирайте си така нещата че да имате достатъчно време, особено ако сте си харесали конкретна дата, тъй като във Варна има една ритуална зала и часовете особено за месец май и септември бързо се резервират.
Разбира се, всичко зависи от това дали сте решили само да подпишете или желаете ритуал, в кой ден и час желаете да се бракосъчетаете. От горепосочените неща варира и цената която ще заплатите за сключване на граждански брак във Варна.
След като сте се ориентирали коя е вашата дата е необходимо да подадете заявление минимум 30 дни преди датата на сключване на брака. Имайте предвид че ще ви бъдат необходими и медицински свидетелства, които са валидни 30 дни от датата на издаването.

Необходимите документи при записване на дата са:
- двете лични карти на младоженците
- младоженците ненавършили 18 години изготвят разрешително за брак в районния съд по местожителство в присъствие на двамата родители и бъдещия съпруг/а
При записване се определя дата на заплащане и дата за изготвяне документите за брак.
Ритуална зала Варна предлага сключване на граждански брак с битов или класически ритуал.


Ритуалите биват обеден, следобеден и вечерен.
- обеден ( до 13:00 ч.)
- следобеден ( до 15:40 ч.)
- вечерен ( след 16:00 ч. )
В зависимост от избора ви дали да е битов или класически ритуалът, в кой ден ( делничен, събота и неделя или празничен ден ), и кой часови диапазон е ( обеден, следобеден или вечерен ), се определя таксата за вашият граждански брак, като сумата варира между 40 и 530лв ( посочените цени са ориентировъчни ).
За по точна информация може да се обадите на посоченият по-долу телефонен номер на Ритуална зала Варна.

Адрес Ритуална зала Варна:
град Варна,
ул. Крали Марко 3 

Уебсайт на Обреди Варна:
http://obredivarna.bg/

Телефон за връзка - Ритуална зала Варна:
052 / 639 382